• OBJAVLJENO: 03.11.2017.
Premijer BPK Goražde i dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“
Potpisan ugovor o izvođenju dislocirane nastave za akademsku 2017/2018.godinu

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković i dekan Mašinskog fakulteta, Univerziteta „Džemal Bijedić“u Mostaru prof.dr. Safet Isić potpisali su juče Ugovor o pružanju usluga realizacije nastavnih aktivnosti dislocirane nastave Mašinskog fakulteta na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Sredstva za realizaciju ovog ugovora, za akademsku 2017/2018.godinu u iznosu od 72.184 KM obezbjeđena su u budžetu Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport.

Prema riječima resornog ministra Damira Žuge, potpisivanjem ovog ugovora stekli su se uslovi za početak izvođenja dislocirane nastave za četrdesetak studenata Mašinskog fakulteta u Goraždu, u tom obimu da su obezbjeđena predavanja za studente 3 godine, kao i polaganje ispita za studente sve tri godine prvog ciklusa studija.

Na ovaj način, ističe ministar, Vlada BPK i Ministarstvo obrazovanja omogućili su goraždanskim studentima koji pohađaju ovaj fakultet da studij završe u svom gradu. S akademskom godinom završiće se i izvođenje dislocirane nastave Mašinskog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ na području BPK-a Goražde,  fakulteta s kojim je ovaj kanton u proteklim godinama ostvario uspješnu saradnju na obrazovanju mladih u mašinskoj struci.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.