• OBJAVLJENO: 12.12.2017.
Pregovarački tim Vlade BPK Goražde  sastao se s predstavnicima Kantonalne bolnice i Doma zdravlja Goražde
Razgovarano o iznalaženju rješenja u vezi prekida štrajka u zdravstvenim ustanovama na području našeg kantona

Povodom štrajka uposlenih u zdravstvenim ustanovama na području našeg kantona, Pregovarački tim Vlade BPK Goražde održao je danas sastanak sa predstavnicima poslodavaca Kantonalne bolnice i Doma zdravlja Goražde, na kojem je razgovarano o modalitetima za njegovo rješavanje.

Kao što je već poznato, prijedlog Vlade BPK Goražde sindikat nije prihvatio, ali prema riječima predstavnika Pregovaračkog tima Vlade Emira Sijerčića, do danas Vlada nije dobila pismeno obavještenje o njihovom stavu , kako bi se nastavili dalji pregovori u cilju približavanja stavova.

„Danas smo očekivali prijedlog od Sindikata doktora i stomatologa koji je proizašao iz posljednjeg zajedničkog sastanka, koji je bio na tragu rješenja problema kako bi se zadovoljile obje strane. Mi smo danas vršili neke proračune i pravili kalkulacije. U suštini, pitanje je nedostatak novca,  da li će biti dovoljno novca u Zavodu zdravstvenog osiguranja  te koliko se novca može izdvojiti za povećanje plata zdravstvenih radnika. Očekujemo  da ćemo to ipak staviti na papir i prije sjednice Vlade, koja je zakazana u četvrtak, imati konkretan prijedlog. Nadam se da ćemo u toku sutrašnjeg dana napraviti taj iskorak i pokušati da s predstavnicima sindikata nađemo modus i model kako bi obje strane mogle biti zadovoljne “-kazao je Emir Sijerčić nakon današnjeg sastanka.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.