• OBJAVLJENO: 07.05.2018.
Sastanak resornog ministra s predstavnicima organizatora
6. atletski miting i Sportske igre mladih održat će se 23. maja 2018. godine

U Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport danas je održan sastanak na kojem je razgovarano o pripremama za održavanje 6. atletskog mitinga za učenike osnovnih i srednjih škola na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Uz ministra za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damira Žugu i saradnike u resornom ministarstvu, sastanku su prisustvovali i predstavnici organizatora atletskog mitinga i to Udruženja pedagoga sporta BPK-a, Aktiva nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja BPK-a i Atletskog kluba „Goražde“.

Kako je najavljeno, 6. atletski miting koji je ujedno i Dan školskog sporta na prostoru BPK Goražde, održat će se u srijedu 23. maja 2018. godine na Gradskom stadionu u Goraždu, a glavni pokrovitelj mitinga i ove godine će biti Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport.

Budući da se s ciljem afirmacije sporta na području BPK Goražde pod pokroviteljstvom resornog ministarstva tradicionalno održavaju i Sportske igre mladih, na sastanku je dogovoreno da će se 23. maja održati i ova sportska manifestacija.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.