• OBJAVLJENO: 14.05.2018.
U parku „Plavi cvijet“ obilježen Međunarodni dan porodice
Ministrica socijalne politike, zdravstva, izbjeglih i raseljenih lica posjetila kreativnu radionicu

Javna ustanova Centar za socijalni rad Goražde, u saradnji sa partnerima SOS Kinderdorf –Dječiji vrtić Goražde i nevladinom organizacijom World Vision, obilježila je u subotu, 12.05.2018.godine Međunarodni dan porodice. Obilježavanje je organizovano u parku Plavi cvijet gdje su održane brojne aktivnosti u kojima su učestvovali roditelji i djeca.

Međunarodni dan porodice obilježava se svakog 15.maja od 1993. godine kada ga je za značajan dan proglasila Skupština UN-a s ciljem podizanja svijesti o važnosti porodice, promociji znanja o društveno-ekonomskim i demografskim trendovima koji utiču na porodicu i pružanja pomoći u naporima da se odgovori na izazove s kojima se suočava porodica.

Obilježavanju Međunarodnog dana porodice prisustvovala je i  ministrica socijalne politike, zdravstva, raseljenih lica i izbjeglica Sabira Bešlija koja je uz ugodno druženje sa mališanima i njihovim roditeljima, posjetila kreativnu radionicu i zajedno sa uposlenicama Centra za socijalni rad istakla značaj porodice kao temelja društva.

Ministrica je istakla i značaj ovakvih projekata u kojim zajednički učestvuju Centar za socijalni rad, World Vision, SOS Kinderdorf –Dječiji vrtić i svi građani Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2019. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.