• OBJAVLJENO: 11.06.2018.
Godinu dana od okončanja radova na sanaciji i rekonstrukciji krovnog pokrivača i fasada u ulicama Titova, Meha Drljevića i Jusufa Duhovića u Goraždu
Garantni rok ističe a stanari ovih zgrada nemaju primjedbi na izvedene radove

Nakon rješavanja imovinsko-pravnih odnosa potkrovnih stanova u ulicama Titova, Meha Drljevića i Jusufa Duhovća  u Goraždu, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, u skladu sa potpisanim sporazumom prema etažnim vlasnicima,  obezbijedila je finansijska sredstva za sanaciju krovne konstrukcije i fasada na ukupno jedanaest stambenih zgrada. Uzimajući u obzir da su radovi okončani prije godinu dana i da ističe garantni rok, stanari potkrovnih stanova, uglavnom raseljena i izbjegla lica iz susjednih općina Republike Srpske. do sada nisu imali primjedbe na izvedene radove.

Za ovu namjenu Vlada BPK Goražde izdvojila je finansijska sredstva u iznosu od 350.000 KM.

Izvođač radova bila je firma GPD „Drina“.d.d, a prema riječima direktora Kantonalnog stambenog fonda Ahmeda Šunje , radovi su izvršeni kvalitetno.

„Žao mi je što zgrade  s druge strane Titove ulice još nisu urađene,  jer Grad Goražde vjerovatno nije u mogućnosti da uradi svoj dio posla prema potpisanom sporazumu.  Uređenjem krovne konstrukcije i fasada ne samo da se stvara ugodniji ambijent za stanare ovih zgrada, već one doprinose i ljepšem izgledu grada „-kazao je Šunja.

Zadovoljni što više nemaju problema sa  prokišnjavanjem i što se konačno riješio dugogodišnji problem s kojim su se suočavali, zahvalnost Vladi i premijeru BPK Goražde, u ime stanara ovih zgrada, uputili su Dževad Halilović i Hamid Kulovac.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.