• OBJAVLJENO: 02.08.2018.
Održana 18. redovna sjednica KŠCZ
U periodu od zadnja tri mjeseca zabilježeno 19 dojava o pronalasku NUS-a na području BPK Goražde

Danas je održana je 18. redovna sjednica Kantonalnog štaba civilne zaštite Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Na sjednici je razmatrana i primljena na znanje Informacija o pojavama opasnosti od prirodnih i drugih nesreća na području BPK Goražde za period od 25.05.2018. do 27.07.2018.

Razmatrana je i primljena na znanje i Informacija o aktivnostima vezanim za realizaciju Godišnjeg plana korištenja sredstava ostvarenih po osnovu posebne naknade za zaštitu od priodnih i drugih nesreća za 2018 godinu te je zaključeno da će se aktivnosti na realizaciji Godišnjeg plana. nastaviti i u narednom periodu.

Ovom prilikom konstatovano je da je u navedenom periodu zabilježen manji broj opasnosti od prirodnih i drugih nesreća koje ugrožavaju ljude i materijalna dobra. U periodu od 25.05. do 27.07.2018 godine zabilježeno je 19 dojava o pronalasku NUS-a na području BPK Goražde, a A tim Federalne uprave civilne zaštite koji radi na području BPK Goražde uklonio je ukupno 18 različitih ručnih bombi, sedam različitih mina, četiri granate i 176 komada sitne municije.

Na sjednici su razmatrani i usvojeni i izvještaji lokalnih zajednica na području BPK Goražde  o utrošku sredstava koje im je Kantonalni štab civilne zaštite dodijelio u 2017. godini.

 

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2019. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.