• OBJAVLJENO: 03.09.2018.
Na 32. redovnom zasjedanju Skupštine BPK Goražde
Usvojeni izvještaji o izvršenju Budžeta i utrošku tekuće budžetske rezerve iz Budžeta BPK Goražde za 2017.godinu

U  nastavku 32. redovnog zasjedanja Skupštine BPK Goražde, održanog u petak 31. 08. 2018.godine, razmatrano je nekoliko izvještaja o radu i finansijskom poslovanju javnih ustanova s prostora našeg kantona za 2017.godinu.

Nakon razmatranja, poslanici nisu usvojili Izvještaj  o radu JU „Centar za socijalni rad“ BPK Goražde za 2017.godinu. U okviru ove tačke dnevnog reda, usvojen je zaključak poslanice Alme Delizaimović u kojem se Vlada BPK Goražde obavezuje da u Budžetu za 2019.godinu, u saradnji i koordinaciji sa ministarstvima pravosuđa, socijalne politike, obrazovanja i unutrašnjih poslova, stvori preduslove za obezbjeđenje minimalnih sredstava za jednu stambenu jedinicu neophodnu za zbrinjavanje žrtava nasilja, u skladu sa potpisanim i ratificiranim sporazumom i Instanbulskom konvencijom.

Poslanici su većinom glasova usvojili Izvještaj o radu JU „Služba za zapošljavanje“ BPK Goražde za 2017.godinu, dok Izvještaj o izvršenju Finansijskog plana ove ustanove nije usvojen.

Zeleno svjetlo poslanika u Skupštini BPK-a dobili su takođe: Godišnji operativni i finansijski izvještaj o radu JU „Zavod za javno zdravstvo“, Izvještaj o izvršenju Finansijskog plana JZU „Kantonalna bolnica“ Goražde i Izvještaj o radu JU „Dom za stara i iznemogla lica“ za 2017.godinu.

Izvještaj o izvršenju Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja BPK Goražde za 2017.godinu nije dobio potrebnu većinu glasova poslanika.

U nastavku sjednice, poslanici u Skupštini BPK Goražde razmatrali su a potom i usvojili:  Odluku o usvajanju Studije s programom razvoja informacionog sistema za upravljanje otpadom na području BPK Goražde, Odluku o oslobađanju obaveza vraćanja studentskih kredita, te izvještaje o izvršenju Budžeta BPK Goražde i utrošku tekuće budžetske rezerve iz Budžeta BPK Goražde za 2017.godinu.

Nakon pauze, 32. redovno zasjedanje Skupštine je zbog nedostatka kvoruma prekinuto, a o nastavku će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.