• OBJAVLJENO: 16.10.2018.
Komisija za mlade Skupštine BPK Goražde
Dodijeljena priznanja za najuspješnijeg pojedinca i udruženje s područja BPK Goražde za 2017. godinu

U Velikoj sali Ministarstva za privredu danas je održana  sjednica Komisije za mlade Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na kojoj su dodijeljene zahvalnice najuspješnijem pojedincu i udruženju na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u 2017. godini.

Odlukom komisije, titula najuspješnijeg pojedinca pripala je članu goraždanskog Teatra mladih Armanu Bešliji, dok je titula najuspješnijeg udruženja pripala Atletskom klubu „Goražde“.

Svi oni su, kako je ovom prilikom istaknuto, svojim radom i aktivnostima doprinijeli afirmaciji i poboljšanju položaja mladih na području ovog kantona u prošloj godini.

Priznanja je uručila predsjednica Komisije za mlade Skupštine BPK Goražde Edita Velić.

„Jedna od aktivnosti, po Poslovniku i Kalendaru  Komisije za mlade Skupštine BPK Goražde, je i dodjela priznanja najuspješnijem pojedincu i udruženju s područja BPK Goražde. Kao i prethodnih godina mi smo tu svoju aktivnost proveli i nagradili dva dobitnika. Komisija za mlade raspisuje konkurs na koji svaki pojedinac i svako udruženje te pravno lice može nominirati osobe za dodjelu ovog priznanja a, zatim, Komisija za mlade te nominacije pregleda i donosi odluku ko će biti nosilac tih priznanja“- pojasnila je ona.

Priznanje dodijeljeno Atletskom klubu „Goražde“ preuzeo je, u ime kluba, njegov predstavnik Hamza Salković.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.