• OBJAVLJENO: 16.01.2019.
Održana vanredna sjednica Kantonalnog štaba civilne zaštite
Razmatran zahtjev Općine Pale u FBiH za dodjelu interventne pomoći za saniranje posljedica prirodne nesreće

Kantonalni štab civilne zaštite danas je održao svoju 3. vanrednu sjednicu na kojoj je razmatran zahtjev općine Pale u FBiH za dodjelu pojedinačne akontacije u vezi s prirodnom nesrećom koja je zadesila ovu općinu.

U skladu s Odlukom o postupku i uvjetima za dodjelu jednokratne pomoći općinama Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za otklanjanje šteta nastalih od prirodnih i drugih nesreća, štab je usvojio zaključak o tome da se sačini prijedlog Odluke o dodjeli pojedinačne akontacije za hitne intervencije koji će biti upućen na daljnje postupanje Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Na sjednici je utvrđeno i da će Kantonalni štab civilne zaštite zatražiti od općine Pale (FBiH) da provede postupak procjene šteta nastalih za vrijeme trajanja prirodne nesreće, kako bi se kompletan izvještaj dostavio na razmatranje Komisiji za procjenu šteta od prirodnih i drugih nesreća na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Kantonalni štab zadužio je Kantonalnu uprave civilne zaštite Bosansko-podrinjskog kantona Goražde da zahtjev za pomoć Općine Pale (FBiH) proslijedi i Federalnom štabu civilne zaštite.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.