• OBJAVLJENO: 05.02.2019.
Održana 4. vanredna sjednica Skupštine BPK Goražde
Izvršen izbor delegata za Dom naroda Parlamenta FBiH

Na 4. vanrednoj sjednici Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde izvršen je izbor kandidata za Dom naroda Parlamenta FBiH.

Na prijedlog poslanika Rasima Mujagića (LS), prije početka sjednice, usvojen je zaključak o davanju saglasnosti poslanici Aidi Obući (SDA) da vodi i predsjedava sjednicom, kao i da potpiše usvojene akte.

Nakon usvajanja predloženog dnevnog reda, Skupština je, na prijedlog poslanice Aide Obuće (SDA), usvojila zaključak o formiranju Komisije za provođenje procedure izbora delegata u Dom naroda, za čijeg predsjednika, odnosno članove su izabrani poslanici Aida Obuća (SDA), Šefik Bukalo (NB) i Nudžeim Džihanić (LS).

Prije početka glasanja, obavljen je žrijeb kako bi se utvrdio redoslijed lista sa imenima kandidata na glasačkim listićima te je obavljeno tajno glasanje za izbor delegata u Dom naroda Parlamenta FBiH.

Po završenom prebrojavanju glasova, utvrđeno je da su kao delegati u Domu naroda izabrani poslanici Nijaz Musić (SDA) iz reda bošnjačkog naroda, Daliborka Milović (LS) iz reda srpskog naroda, Edim Fejzić (Goraždanska priča) iz reda hrvatskog naroda i Sejad Tatarin (Goraždanska priča) iz reda ostalih.

Skupština je usvojila i Izvještaj o radu komisije na današnjem zasjedanju, koji će zajedno sa izbornim materijalom biti dostavljen Centranoj izbornoj komisiji BiH.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.