• OBJAVLJENO: 03.07.2019.
SVEČANO OTVORENE 56. MEĐUOPŠTINSKE OMLADINSKE SPORTSKE IGRE (MOSI) ''SOKOLAC 2019.''
Učesnici Igara i goraždanski sportisti

 

U prisustvu brojnih zvaničnika i sportista, danas su na Gradskom stadionu na Sokocu svečano otvorene 56. međuopštinske omladinske sportske igre (MOSI). Igre koje će trajati do 07. jula 2019. godine okupile su oko 2 000 sportista iz 27 općina i gradova sa tromeđe nekadašnjih jugoslovenskih republika (Srbija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora), koji će se takmičiti u 15 disciplina, a na Igrama će biti dodijeljeno preko 900 medalja.

56. međuopštinske omladinske sportske igre danas je svečno proglasio otvorenim premijer RS-a Radovan Višković, koji je sportistima u narednim danima poželio dobre rezultate i puno sportske sreće.

Riječi doborodošlice svim sportistima i puno uspjeha u takmičenju u ime Organizacionog odbora i grada domaćina 56. MOSI ”Sokolac 2019.” uputio je načelnik Opštine Sokolac Milovan Bjelica.

Svečanoj ceremoniji otvaranja 56-ih MOSI prisustvovali su i gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović, premijerka BPK-a Aida Obuća i ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK-a Arman Bešlija.

Grad Goražde na 56. međuopštinskim sportskim igrama ”Sokolac 2019.” predstavlja 45 sportista u pet disciplina.

www.bpkg.gov.ba/www.gorazde.ba

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.