• OBJAVLJENO: 10.09.2019.
Gradonačelnik Grada Goražde organizovao prijem za goste uz Turske
Prijemu prisustvovala i premijerka BPK Goražde

U posjeti Gradu Goražde boravi delegacija Općine Šahinbey (Gaziantep, Turska) na čelu sa načelnikom Mehmetom Tahmazogluom koji je i počasni građanin Grada Goražda.

Tim povodom, gradonačelnik Grada Goražde Muhamed Ramović sa saradnicima, organizovao je  juče zvaničan prijem za delegaciju bratske općine.

Na prijemu je razgovarano o mogućim ulaganjima na području našeg grada, a prije svega, razgovaralo se o projektu uređenja Trga branilaca čija je realizacija dogovorena prethodnih godina, a koji bi bio simbol bratskih odnosa ova dva grada, kao i o projektu izgradnje kamenog mosta.

Prijemu je prisustvovala i premijerka  Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća, koja je u izjavi za medije istakla – ”Od samog imenovanja Vlade BPK-a imamo jako dobru saradnju sa Gradom Goraždem i ne samo sa Goraždem, već i sa druge dvije lokalne zajednice u sastavu BPK. Današnji sastanak je kvalitetan koji bi trebao u konačnici uroditi kapitalnim investicijama na području kako grada Goražda, tako i BPK-a. Ono o čemu smo pričali jeste uređenje Trga i izgradnja kamenog mosta na rijeci Drini koje će finansirati prijateljska Turska. Na nama je da se dogovorimo oko lokacije gdje bi taj most trebao da bude, poštujući stavove svih građana BPK-a, a i odluke koje će se donijeti na nivou Grada Goražda i Vlade BPK-a-”riječi su premijerke BPK-a Goražde.

Uz zahvalnost gostima na dolasku u Goražde, ali i na dosadašnjoj zajedničkoj saradnji i projektima, gradonačelnik Grada Goražde Muhamed Ramović istaknuo je da su on i premijerka BPK  pozvani u Instanbul gdje će prezentovati projekat izgradnje kamenog mosta, te je izrazio nadu da će uspjeti dobiti podršku TDBB, kao i bratskih općina koji su planirali finasirati ove projekte.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.