• OBJAVLJENO: 04.10.2019.
Programi utroška sredstava Ministarstva za privredu BPK Goražde
U toku naredne sedmice bit će objavljen javni poziv po Programu unaprjeđenja usluga javnih preduzeća

Nakon davanja saglasnosti Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na Program unaprjeđenja usluga javnih preduzeća u BPK Goražde za 2019.godinu,  Ministarstvo za privredu BPK Goražde će u toku naredne sedmice objaviti javni poziv za odabir korisnika ovih sredstava.

Vrijednost Programa je 25.000 KM a ima za cilj osiguranje pružanja kvalitetnih usluga javnih preduzeća s područja BPK Goražde i njihov razvoj kroz smanjenje operativnih troškova poslovanja te rješavanje ključnih problema koji im otežavaju pružanje usluga.

Prema riječima ministra Mensada Arnauta, program je podijeljen u dva cilja.

„Sredstva u prvom cilju u iznosu od 15.000KM namijenjena su za pružanje podrške za osiguranje kvalitetnih usluga javnih komunalnih preduzeća, tako da se na ovaj javni poziv mogu prijaviti komunalna preduzeća iz sve tri lokalne zajednice.

Drugi cilj je podrška JP „RTV BPK“ Goražde i za ovaj projekat osigurana su finansijska sredstva u iznosu od 10.000 KM. Kroz donošenje ovih programa Ministarstvo za privredu nastoji pružiti podršku ovim preduzećima u skladu sa finansijskim sredstvima s kojim raspolaže“-ističe ministar za privredu BPK Goražde Mensad Arnaut.

Također, ovom prilikom ministar Arnaut informisao je javnost da je danas objavljen javni poziv po Programu utroška sredstva Ministarstva za privredu koji se odnosi  na „Program podrške razvoju neprofitnim organizacijama BPK Goražde za 2019.godinu“.

Cilj ovog programa je pružanje podrške udruženjima, komorama i neprofitnim organizacijama u cilju boljeg i kvalitetnijeg pružanja podrške privrednim subjektima, obrtnicima i poduzetnicima kroz unaprijeđenje i bolje zastupanje njihovih članova.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.