• OBJAVLJENO: 05.10.2019.
3. Biznis forum u Brčkom
Premijerka BPK učestvovala na panel diskusiji o temi “Dijaspora za partnerstvo”

Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća učestovovala je proteklog vikenda na 3.Biznis forumu Brčko distrikta Bosne i Hercegovine koji  je ove godine održan o temi „Dijaspora za partnerstvo“ .

Nakon ceremonije svečanog otvaranja i prikazivanja filma o potencijalima Brčko distrikta, održana je i panel diskusija “Dijaspora za partnerstvo”.

Tom prilikom, prezentovana je “Strategija za saradnju Brčko distrikta BiH sa dijasporom”, a jedan od panelista bila je i premijerka BPK koja je predstavila Bosansko-podrinjski kanton Goražde, kao i pozitivne primjere saradnje goraždanske privrede sa dijasporom.

Uz premijerku Obuća, na panel diskusiji učestovali su i ambasador Crne Gore u BiH Obrad Stanišić i šef Odjeljenja za EU intergracije i međunarodnu saradnju Miroslav Geljić.

Prema riječima direktora Biznis foruma Damira Bulčevića, Biznis forum ima za cilj da na jednom mjestu okupi akademsku i privrednu zajednicu kao i vladajuće strukture te strane i domaće investitore.

“Ovogodišnji Biznis forum bio izuzetna prilika da se uključi što više mišljenja kako bi se donijeli ključni, konkretni zaključci , s ciljem što kvalitetnije saradnje s dijasporom u budućnosti”, naglasio je on.

Uoči otvaranja 3. Biznis foruma, organizovan je i koktel dobrodošlice u svečanoj sali brčanske Vijećnice.

Biznis forum organizovan je uz podršku Vlade Brčko distrikta BiH, u saradnji s projektom „Dijaspora za razvoj“ – projekt Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske, u partnerstvu s Razvojnim programom Ujedinjenih naroda (UNDP) i Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM).

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.