• OBJAVLJENO: 11.02.2020.
U Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde organizovan prijem za Ahmeta Sejdića, heroja odbrane Goražda
„Časni komandant Sejdić predstavlja pravo i jedino lice Armije RBiH“…

Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća i ministar za boračka pitanja Edin Aganović organizovali su juče prijem za bivšeg komandanta 1.slavne višegradske brigade Armije RBiH i heroja odbrane Goražda Ahmeta Sejdića, kojeg je Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine pravosnažno oslobodilo svih optužbi Tužilaštva BiH za zločine počinjene na području Goražda i Rudog u periodu od jula 1992. do februara 1993. godine.

Oni su čestitali Sejdiću na uspješnom okončanju ovog sudskog procesa u čiji oslobađajući ishod niko ko je poznavao ovog hrabrog i nadasve humanog komandanta nije sumnjao.

„Časni komandant Sejdić predstavlja pravo i jedino lice Armije Republike BiH, te je svakome ko zna istinu o odbrani Goražda od agresije ovo jedini normalan i očekivan ishod. Od podizanja optužnice 2016.godine pa sve do danas, bilo je vrlo jasno da je optužnica protiv Sejdića neutemeljena i da nije zasnovana na bilo kakvim dokazima“- istakla je premijerka Aida Obuća.

Tokom susreta razgovarano je o realizaciji Državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina na području regije Goražde kojom se pozivaju sve institucije BiH kojima je upućen ovaj dokument da hitno poduzmu pripadajuće mjere kako bi se dosljedno provodila Strategija za rad na predmetima ratnih zločina, prvenstveno na području regije Goražde i u cijeloj državi Bosni i Hercegovini.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.