• OBJAVLJENO: 24.03.2020.
Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održala treći po redu nastavak 4. vanredne sjednice
Ministarstvu za unutrašnje poslove BPK Goražde odobrena sredstva za nabavku termalnih kamera za mjerenje tjelesne temperature

Na prijedlog Ministarstva za unutrašnje poslove , Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde dala je saglasnost za nabavku elektronske opreme za potrebe Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova BPK Goražde.

Riječ je o nabavci dvije termalne kamere za mjerenje tjelesne temperature, za čiju nabavku su izdvojena finansijska sredstva  u iznosu od 7.020 KM.

Vlada BPK Goražde usvojila je i odluku o davanju saglasnosti policijskom komesaru Uprave policije za potpisivanje Ugovora o nabavci specijalne policijske opreme (kornjače, kacige, štitovi),  za čiju nabavku su izdvojena finansijska sredstva u iznosu od 34.983,00KM.

Takođe, svojim zaključkom Vlada BPK Goražde  je Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije, u skladu sa Uredbom o uslovima i načinu plaćanja gotovim novcem, odobrila blagajnički maksimum kako bi se mogla vršiti nabavka roba i usluga koje se moraju plaćati u gotovini.  Iznos pojedinačnog plaćanja u gotovini može iznositi maksimalno do 200 KM, a može se koristiti samo za nabavku roba i usluga neophodnih za stvaranje uslova vezanih za zaštitu ljudi i imovine, povodom proglašenja stanja nesreće u BiH/pandemija virusa COVID-19.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.