• OBJAVLJENO: 27.03.2020.
Posredstvom Vlade BPK Goražde i UNDP-a
Kantonalnoj bolnici isporučen prvi kontingent specijalizirane zaštitne opreme

U Goražde je danas stigla i prva oprema iz programa UNDP -a za koji je Vlada BPK izdvojila 300.000 KM.
U prvom kontingentu vrijednom 400.000 KM stigle su maske, rukavice,zaštitna odijela i druga zaštitna oprema.
Prema riječima premijerke BPK Goražde Aide Obuće, vrlo brzo se, preko UNDP-a, očekuje i isporuka dodatne specijalizirane zaštitne opreme za medicinsko osoblje u BPK Goražde. Uz to, trebala bi stići još dva respiratora i RtG aparat.
 ” Uz ove respiratore koje dobivamo, mi ćemo imati sve spremno za naš izolatorij, tako da građani Bosansko-podrinjskog kantona nemaju straha kada je u pitanju spremnost Kantonalne bolnice da odgovori u situaciji kada budemo imali pacijente  kojima će trebati ovakva vrsta medicinske usluge“- kazala je premijerka BPK Goražde, koja se još jednom, u svoje ime i u ime Vlade BPK Goražde, zahvalila Redži Bektu i Friedhelmu Rungeu, na vrijednoj pomoći Kantonalnoj bolnici.
Prije dva dana u BPK je u privatnom poslovno- stambenom objektu uspostavljen izolatorij.  Za sada u izolatoriju nema pacijenata, a respiratori će biti dio sastavne medicinske opreme za njegovo normalno funkcionisanje.
Premijerka i članovi Vlade BPK Goražde danas su, osim Kantonalne bolnice, obišli i privatnu kuću u kojoj je smješten izolatorij.
Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.