• OBJAVLJENO: 15.05.2020.
Kantonalni štab civilne zaštite u stalnom zasjedanju
Dozvoljen nastavak rada JU „Predškolski odgoj i obrazovanje Goražde“, uz poštivanje preporuka Zavoda za javno zdravstvo FBiH

Kantonalni štab civilne zaštite BPK Goražde na 33. nastavku 1. vanredne sjednice, održanom 15.05.2020. godine primio je k znanju usmene i pisane  izvještaje vezane za postupanja iz svoje nadležnosti u vezi CIVID-19 virusa i to: JU “Zavod za javno zdravstvo BPK Goražde”, JZU “Kantonalna bolnica Goražde”, Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova BPK Goražde, Kantonalne uprave za inspekcijske poslove BPK Goražde i JU Dom zdravlja „Dr Isak Samokovlija“ Goražde.

Van snage su stavljeni naredba i zaključak ovog Štaba koji se odnose na korištenje sale Gradske dvorane “Mirsad Hurić” Goražde za potrebe sekundarnog izolatorija.

Na osnovu mišljenja koja su dostavili Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde i Ministarstvo za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice BPK Goražde u pogledu rada obrazovnih ustanova, vrtića i autoškola, Kantonalni štab civilne zaštite je zaključkom  dozvolio JU „Predškolski odgoj i obrazovanje Goražde“ da nastavi s radom, uz poštivanje preporuka Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Članovi Kantonalnog štaba civilne zaštite upoznali su se sa naredbama Federalnog štaba civilne zaštite od 14.05.2020. godine.

Usvojen je Izvještaj o namjenskom utrošku sredstava dostavljen od strane JZU „Kantonalna bolnica Goražde.

Apeluje se na građane da i dalje nose zaštite maske, a licima koja dolaze iz inostranstva da se jave  Zavodu za javno zdravstvo u nadležnu epidemiološku službu radi praćenja zdravstvenog stanja.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.