• OBJAVLJENO: 08.09.2011.
Kantonalni zvaničnici posjetili Srednju tehničku školu “Hasib Hadžović”
Budućim mašinskim tehničarima upućene čestitke

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Frašto, u pratnji resorne ministrice za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Alme Delizaimović i ministra za finansije Muhidina Pleha, posjetio je danas Srednju tehničku školu “Hasib Hadžović” i tom prilikom susreo se sa direktorom Muhamedom Plehom, te predstavnicima Školskog odbora ove škole.

Podsjetimo, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde izdvojila je sredstva u iznosu od 160.000 KM za projekat koji podrazumijeva zamjenu stolarije na kompletnom objektu, opremanje dvije učionice za učenike mašinske struke, te opremanje prostora za odvijanje nastave dislociranog odjeljenja Mašinskog fakulteta Univerzitet “Džemal Bijedić” iz Mostara.

Današnja posjeta bila je prilika da se vidi kakvi su uslovi stvoreni za odvijanje nastave. Obzirom da su učenici koji pohađaju dva nova zanimanja mašinske struke u sklopu ovog projekta dobili opremu za odvijanje nastave, premijer i ministri uputili su učenicima čestitke za početak nove školske godine sa porukom da budu uspješni u učenju, a na Vladi je da prati njihov rad i poboljšava uslove obrazovanja.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.