• OBJAVLJENO: 19.01.2021.
Pripadnici 3.pješadijskog bataljona 4.pješadijske brigade Oružanih snaga BiH posjetili premijerku BPK Goražde
Razgovarano o aktivnostima u 2021.godini

Pripadnici Oružanih snaga BiH iz 3.pješadijskog bataljona 4.pješadijske brigade koji su smješteni u kasarni Kosova, komandant i izvršni oficir 3.pješadijskog bataljona, pukovnik Mirnes Ćosić i major Senaid Srna upriličili su danas posjetu premijerki Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aidi Obući.

Cilj posjete bio je odlazak komandanta 3.pješadijskog bataljona na školovanje u Tursku u trajanju od pet mjeseci, gdje će u sklopu turske škole završiti još jednu edukaciju u svojoj bogatoj karijeri.

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima Oružanih snaga u 2021.godini. Tom prilikom, istaknuto je da će 3.pješadijski bataljon učestvovati na međunarodnoj vježbi „Dinamičan odgovor 21- 4“ koja će se održati na lokalnom poligonu za obuku Manjača u mjesecu maju 2021.godine i gdje će 3.pješadijski bataljon biti nosilac aktivnosti što se tiče Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Aida Obuća upoznala je pripadnike Oružanih snaga o aktivnostima Vlade kantona i aktuelnim dešavanjima na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.