• OBJAVLJENO: 15.08.2022.
Uprava policije informacija za period od 12.08 .do 15.08.2022.godine.

U peridu od 12.08. do 15.08.2022.godine na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, registrovana su dva narušavanja javnog reda i mira od strane dva lica, na Mostu Alije Izetbegovića, Grad Goražde prosijačenjem i u ulici 1.drinske brigade, Grad Goražde  drskim ponašanjem u alkoholisanom stanju. Licima koja su narušila javni red i mir uručeni su prekršajni nalozi iz oblasi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U ulici 31.drinske brigade, Grad Goražde registrovano je jedno krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239. stav 3. KZ F BiH od strane jednog lica. Uviđaj izvršili policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde, gdje su pronašli dva (2) PVC pakovanje sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Amfetamin” i jedno (1) PVC pakovanje sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu. Dalji rad na dokumentovanju djela je u toku.

Također, registrovan je jedan događaj razbijanje stakla kamenicama od strane NN lica na jednom stanu u ulici Mevsuda Bajića Baje, Grad Goražde. Uviđaj izvršen od strane policijskih službenika Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a BPK-a. Dalji rad na kvalifikaciji i pronalasku učinilaca je u toku.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.