• OBJAVLJENO: 16.01.2023.
Uprava policije informacija za period od 13.01. do 16.01.2023.godine.

Dana 13/14.01.2023.godine  u 21,48  sati  dežurnoj službi Policijske stanice Goražde putem telefona obratilo se jedno lice iz iz Goražda i prijavilo  da je u ulici 43. Drinske brigade -Grad Goražde, u prolazu zgrade stara “Lamela” zatekao lice u ležećem položaju sa povredama praćenim krvarenjem. Na lice mjesta izašla je patrola policije Policijske stanice Goražde i  hitna pomoć Kantonalne bolnice Goražde, te potvrdili  navode prijave i obavjestili da se  radi o jednom licu iz Goražda  sa povredama u predjelu glave, a koji je vozilom hitne pomoći prevezen do Urgentni centar Kantonalne bolnice Goražde. Istom je ukazana ljekarska pomoć, a pošto je navedeno lice  životno ugroženo   prebačeno je do  KCUS Sarajevo. Lice mjesta obezbjeđeno od strane policijskih službenika, dok su uviđaj izvršili službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a BPK Goražde. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je  je djelo kvalifikovao kao krivično djelo “ Ubistvo u pokušaju” iz člana 166. a u vezi sa članom 28. KZ FBiH. Dalji rad na pronalasku počinioca i dokumentovanju djela je u toku.

U ulicama Kulina Bana, Ferida Dizdarevića i na mostu Alije Izetbegovića policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde uručili su tri prekršajna naloga za tri lica  iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog prosjačenja.

Dana 14/15.01.2023.godine obratilo se jedno lice iz Goražda i prijavilo da je u ulici Salih-bega Kuljuha – Grad Goražde na teretnom motornom vozilu slomljen poklopac rezervoara goriva. Na lice mjesta upućena patrola policije koja je potvrdila navode prijave i obezbjedila lice mjesta, a  uviđaj su izvršili službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije  MUP-a  BPK-a  Goražde, koji su ustanovili da je ovom prilikom NN izvršilac pokušao otuđiti pogonsko gorivo. Rad na dokumentovanju i kvalifikaciji događaja, te pronalasku počinioca je u toku.

Dana 15/16.01.2023.godine nije bilo bezbjedonosno-interesantnih događanja po kojim bi postupali službenici policije.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.