• OBJAVLJENO: 17.01.2023.
Uprava policije informacija za period 16/17.01.2023.godine.

U protekla 24 sata na području  Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, u ulici Salih bega Kuljuha- Grad Goražde, prijavljeno je da je iz teretnog motornog vozila otuđeno pogonsko – dizel gorivo. Na lice mjesta upućena patrola policije koja je obezbjedila lice mjesta, a uviđaj su izvršili službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde koji su ustanovili da je ovom prilikom iz rezervoara otuđena neutvrđena količina pogonskog goriva-nafte. Dalji rad na događaju,  kvalifikaciji djela i pronalasku počinioca je u toku.

U mjestu Crijetež – Grad Goražde, došlo do zapaljenja elektro-stuba visokonaponske mreže gdje je tom prilikom došlo do oštećenja istog i prekida snadbijevanja električnom energijom. Na lice mjesta upućena je patrola policije, a uviđaj je izvršen od strane službenika Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde. Dalji rad na događaju, kvalifikaciji djela i pronalasku počinioca je u toku.

U ulici 31.Drinske brigade – Grad Goražde, policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde, lišili su slobode jedno lice iz Goražda, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 1,67 g/kg, te je isti smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj Upravi Goražde, gdje je pomenutom uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.