• OBJAVLJENO: 31.01.2023.
Uprava policije informacija za period 30/31.01.2023.godine.

U protekla 24 sata  na području  Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, u  mjestu Srednje, Općina Pale u F BiH i raskrsnicama ulica Agana  Imamovića-Rabite-Fočanska – Grad Goražde dogodile su se dvije saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica.Vozačima koji su prouzrokovali saobraćajne nezgode uručeni su prekršajni nalozi iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

U  ulici Fočanske brigade i mjestu Nišani-  općina Foča u F BiH, registrovana su dva krivična djela “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239. stav 3. KZ F BiH, koja su počinila dva lica iz Goražda.

U ulici Meha Drljevića – Grad Goražde, policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde, lišili su slobode jedno lice iz Goražda, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 2,28 g/kg, te je isti smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj Upravi Goražde, gdje je navedenom uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu dostavljen je jedan Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239. stav 3. KZ F BiH, protiv jednog lica iz Goražda.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.