• OBJAVLJENO: 29.05.2023.
Uprava policije informacija za period 26.05 do 29.05.2023.godine

U periodu od  26.05 do 29.05.2023.godine na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde registrovano je:

Dana 26.05.2023.godine u ulici 22.maj, Grad Goražde kod jednog lica iz  Goražda pronađeno je jedno pakovanje suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu „Marihuana“. Nad licem je zavedena kriminalistička obrada. Upoznat dežurni Kantonalni tužilac koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239. stav 3. KZ F BiH.

Dana 27.05.2023.godine policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde uz asistenciju Jedinice za podršku Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde su, na osnovu usmene naredbe sudije Općinskog suda Goražde i saglasnosti Kantonalnog tužioca, izvršili pretres prostorija kuće i pomoćnih objekata u ul.Bolnička, Grad Goražde koje koristi jedno lice iz Goražda. Tokom pretresa pronađeno je: 16 stabljika koje asociraju na stabljike indijske konoplje “Canabis sativa”, 11 sjemenki koje asociraju na sjemenke “Canabis sativa”, 1 pvc kesa sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana” i 1 siva metalna kutija u kojoj se nalazile 3 pvc kesice sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Lice je lišeno slobode, nad istim zavedena kriminalistička obrada, te je isti smješten u prostorije za zadržavanje u PU Goražde. Upoznat dežurni Kantonalni tužilac koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo “Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. KZ F BiH. Rad na dokumentovanju djela u toku.

Dana 27.05.2023.godine dežurnoj  službi PS Goražde jedno lice iz Beriča, Grad Goražde prijavilo, da je metak ispaljen iz nepoznatog oružja i pravca pogodio u vrata od garaže. Uviđaj  lice mjesta izvršili policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a BPK-a,te ustanovljeno da je zrno  od ispaljenog metka  prošlo kroz vrata od garaže,a u unutrašnjosti garaže pronađeno zrno od metka kalibra   7,9 mm. Upoznat dežurni Kantonalni tužilac. Dalji rad na događaju  u toku.

Dana 28.05. 2023.godine  u mjestu Mravinjac, Grad Goražde registrovan je jedan prekršaj iz oblasti Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije pucanjem iz vatrenog oružja (gasni pištolj) od strane jednog lica iz Goražda. Od pomenutog lica je  privremno oduzet gasni pištolj, te protiv  istog naknadno će biti poduzete Zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 28.05.2023.godine registrovan je jedan prekršaj od strane jednog lica iz Goražde iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira u ulici 22.maj Grad Goražde, fizičkim napadom na drugo lice, gdje je jedno lice zadobilo tjelesne povrede. Lice se javilo u Urgentni centr Kantonalne Bolnice Goražde, gdje je dežurni doktor nakon ukazane ljekarske pomoći konstatovao povrede: rasjekotina na potiljku glave gdje je stavljeno 6 kopči, ogrebotina na koljenima i na čelu. Rad na dokumentovanju i kvalifikaciji događaja je u toku.

 


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.