• OBJAVLJENO: 05.06.2023.
Uprava policije informacija za period od 02.06. do 05.06.2023.godine.

Za dane vikenda  na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde,  u ulici 31.Drinske brigade – Grad Goražde, jednom licu  iz Beograda – Republika Srbija uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog vrijeđanja vjerskih, nacionalnih i rasnih osjećanja, kao  i  prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog drskog ponašanja, jednom licu iz Goražda.

U selu  Datelji, općina Pale u F BiH,  jednom licu iz Sarajeva uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv  javnog reda i mira, zbog nebrige o opasnim životinjama.

U ulici Ferida Dizdarevića – Grad Goražde, prijavljeno je da je jedno  NN lice otuđilo biciklo. Operativnim radom policijskih službenka lice koje je otuđilo navedeno biciklo pronađeno je lišeno slobode i smješteno u prostorije za zadržavanje u Policijskoj Upravi Goražde. Dalji rad na dokumentovanju i kvalifilaciji  navedenog događaju je u toku.

Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu dostavljen je jedan Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Krađa”  iz člana 286. stav 2. KZ F BiH protiv jednog lica iz iz Foče.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.