• OBJAVLJENO: 18.09.2023.
Uprava policije informacija za period od 15.09. do 18.09.2023.godine.

Za dane vikenda na području  Bosansko-podrinjskog kantona Goražde,  u ulici Ferida Dizdarevića – Grad Goražde, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila, sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica.Jedan od vozača bio je pod dejstvom alkohola u organizmu 1,33g/kg i isti je isključen iz saobraćaja, a protiv navedenog će biti poduzete Zakonom predviđene mjere i radnje iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH

U ulici Ruždije  Islamagića – Grad Goražde dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica, kojom prilikom je vozač putničkog motornog vozila koji je bio pod dejstvom alkohola  zbog neprilagođene brzine ostvario kontakt sa stubom ulične rasvjete. Vozač je lišen slobode i smješten u prostorije za zadržavanje u Poilicijskoj Upravi Goražde, kojom prilikom je pomenutom uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

U mjestu Zubovići – Grad Goražde, prijavljen je nasilan ulazak u jednu vikend kuću. Na lice mjesta izašla je patrola policije koja je ispitala navode prijave i utvrdila da je izvršen nasilan ulazak i premetačina stvari, kojom prilikom ništa nije otuđeno. Uviđaj su izvršili službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK-Goražde. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac, a rad  na događaju, kvalifikaciji i pronalasku počinioca je u toku.

Od strane jednog lica iz Goražda prijavljeno je da je istom  u ulici 1. Slavne Višegradske brigade – Grad Goražde,  iz haustora zgrade otuđeno biciklo koje je bilo obezbjeđeno – zaključano. Na lice mjesta izašla je patrola policije koja je izvršili fotografisanje lica mjesta. Rad na događaju, kvalifikaciji i pronalasku počinioca je u toku.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.