• OBJAVLJENO: 05.12.2005.
Organizovan prijem u povodu Dana osoba sa invaliditetom

BPK-a Goražde među prvim kantonima u zaštiti osoba sa invaliditetom!

Ministar za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Nazif Uruči organizovao je u povodu 03. decembra-Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom prijem sa predstavnicima udruženja koji se bave problemima ovih osoba.
Prijemu su pored ministra Uručija, prisustvovali direktorica kantonalnog Centra za socijalni rad Alma Delizaimović i stručni savjetnik za socijalnu i dječiju zaštitu i zaštitu civilnih žrtava rata Muhamed Hadžić.
Uz čestitke i želje za dobro zdravlje i uspješan rad, ministar Uruči upoznao je predstavnike ovih udruženja sa primjenom postojećih i donošenjem novih zakona i propisa kojima se regulišu uslovi i načini zaštite osoba sa invaliditetom, socijalna zaštita, izjednačavanje prava ljudi koji imaju poteškoće u razvoju i onih koji su u stanju socijalne potrebe, kao i modaliteti zapošljavanja i njihovog ravnopravnog uključivanja u društvenu zajednicu.

Članovi udruženja osoba sa invaliditetom sa područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde izrazili su ovom prilikom svoju zahvalnost na onome što za njih čini kantonalno Ministarstvo socijalne politike i Centar za socijalni rad, kao i ponos što su po ostvarenim pravima odmah iza Sarajevskog kantona, a u nekim pravima, kao što je isplata naknada i ispred ovog kantona.
Ova saradnja nastaviće se i u narednom periodu, a prioritet biće dat projektima zapošljavanja osoba sa invaliditetom i obezbjeđivanja uslova za njihov samostalan život.
U povodu 03.decembra-Dana osoba sa invaliditetom, članovi udruženja koja okupljaju osobe sa invaliditetom organizovali su tradicionalno zajedničko druženje u svom centru u Vitkovićima, dok su članovi Udruženja slijepih i slabovidnih lica upriličili prvi memorijalni šahovski turnir u znak sjećanja na svog nedavno preminulog člana Salka Djane.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.