• OBJAVLJENO: 30.06.2021.
Uspješno završen projekat Igraonice za djecu pred polazak u školu
Na prigodnoj priredbi djeca pokazala šta su naučila u protekla dva mjeseca

Ministarstvo za obrazovanje, mlade nauku, kulturu i sport BPK-a Goražde u potpunosti je finansiralo projekat Igraonice za djecu pred polazak u školu, a  Javna ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje Goražde je bila nosilac cjelokupnih aktivnosti koje su od višestrukog značaja za djecu predškolske dobi.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, ovaj projekat je bio zamjena za provedbu Obaveznog programa pripreme djece za polazak u školu.

U projekat igraonica bilo je uključeno 74 djece predškolskog uzrasta koja su rođena u periodu od 01.09.2014 do 31.08.2015 godine u cilju pripreme za polazak u osnovnu školu. Zadovoljen je osnovni cilj projekta time da su se omogućili svakom djetetu jednaki uslovi za razvoj i napredak, mogućnost da se druže sa vršnjacima, stiču osnovna znanja za polazak u školu, bez obzira na društveni status. Široj društvenoj zajednici se ukazalo na značaj predškolskih  ustanova u smislu razvijanja radnih navika, discipline i socijalizacije djece u međusobnim odnosima.

Danas je upriličena prigodna priredba za mnogobrojne roditelje i goste na kojoj su mališani prvi put imali javni nastup i pokazali šta su naučili u protekla dva mjeseca.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.