• OBJAVLJENO: 14.10.2011.
Goražde
Sjednica Odbora za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Doma naroda Parlamenta F BiH

Članovi Odbora za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Doma naroda Parlamenta F BiH održali su danas u Goraždu svoju 5. sjednicu. Sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Odbora Mustafa Kurtović, prisustvovali su federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko-Ivanković Lijanović, ministar za privredu BPK Goražde Demir Imamović, te poljoprivredni proizvođači sa prostora našeg kantona.

Na ovaj način poljoprivredni proizvođači, u direktnoj komunikaciji sa ministrima te članovima Odbora, mogli su iznijeti svoje probleme i prijedloge, koji bi trebali doprinijeti poboljšanju uslova za razvoj poljoprivredne proizvodnje na ovom prostoru.

Za očekivati je da će Federalno ministarstvo uz podršku Parlamenta Federacije BiH naći način da omogući poljoprivrednicima veće poticaje, koji će stvoriti bolji ambijent za rad poljoprivrednih proizvođača.

Prije sjednice, članovi Odbora obišli su zemljoradničku zadrugu „Agropodrinje“ i mljekaru „Milgor“ te poljoprivredna gazdinstva na području MZ Hubjeri i općine Foča-Ustikolina.

Današnju sjednicu i posjetu Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde inicirao je predsjednik Odbora Mustafa Kurtović.

 

 

 

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.