• OBJAVLJENO: 12.01.2006.
Prijem u povodu najvećeg islamskog blagdana Kurban bajrama
Još jedan povod za okupljanje i zajedničko druženje

bajram_kurban_big

Najveći islamski blagdan Kurban bajram obilježen je i zajedničkim prijemom koji su za predstavnike društveno-političkog i vjerskog života Bosansko-podrinjskog kantona Goražde organizovali premijer BPK-a Goražde mr. Salko Obhođaš, načelnik Općine Goražde prof. Mustafa Kurtović, načelnik Općine Pale-Prača Asim Zec i načelnik Općine Foča-Ustikolina Zijad Kunovac.

Čestitke učesnicima prijema i svim Bošnjacima na području našeg kantona u povodu ovog velikog islamskog blagdana pored najviših kantonalnih i općinskih zvaničnika, organizatora prijema, uputili su i predsjedavajući Skupštine kantona dr. Alija Begović, hadži Nurija Tafro, ministar za finansije Milenko Grujić, kao i predsjednik Srpskog građanskog vijeća Goražde Boro Sadovski.

I ovaj prijem iskorišten je za razmjenu prigodnih čestitki u povodu ovog, ali i drugih vjerskih praznika sva tri konstitutivna naroda u BiH, kao i za poziv svim građanima na veću saradnju, razumijevanje, uvažavanje i toleranciju u izgrađivanju ovog kantona i stvaranju ambijenta pogodnog za život svih ljudi, bez obzira na naciju ili vjersku pripadnost.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.