• OBJAVLJENO: 13.10.2021.
Premijerka BPK Goražde i gradonačelnik Grada Goražda
Potpisan Aneks Ugovora o korištenju i namjenskom utrošku odobrenih sredstava za sufinansiranje projekta „Rekonstrukcija potisnog cjevovoda od fabrike vode u Vitkovićima do rezervoara Rasadnik“- I faza

Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća i gradonačelnik Grada Goražde Ernest Imamović danas su potpisali Aneks Ugovora o korištenju i namjenskom utrošku odobrenih sredstava za sufinansiranje projekta „Rekonstrukcija potisnog cjevovoda od fabrike vode u Vitkovićima do rezervoara Rasadnik“- I faza.

S ciljem rješavanja pitanja vodosnabdijevanja, Vlada je za sufinansiranje realizacije ovog projekta izdvojila sredstva u iznosu od 276.394 KM. Prema riječima premijerke, radi se o rješavanju jednog od gorućih problema naših građana koji će se uspjeti riješiti zahvaljujući podršci sa viših nivoa vlasti.

„Vlada BPK Goražde odobrila  je Gradu Goražde sredstva za rekonstrukciju potisnog cjevovoda, ali s obzirom da tehnički uslovi nisu dozvoljavali da se taj projekat realizuje do sredine ove godine, mi smo bili primorani da danas potpišemo aneks ugovora kako bismo produžili rok za realizaciju ovog projekta do 31.12.2021.godine. Zahvaljujemo se Vladi Federacije Bosne i Hercegovine što je prepoznala značaj realizacije ovog projekta, a Vlada BPK Goražde će i u narednom periodu, kroz programe, nastojati planirati namjenska sredstva za realizaciju ovakvih i sličnih projekata od značaja za stanovnike našeg kantona“- kazala je premijerka Aida Obuća.

Riječi zahvalnosti na podršci u realizaciji ovog značajnog projekta vladama Federacije BiH i Bosansko-podrinjskog kantona uputio je i gradonačelnik Grada Goražde.

„Za realizaciju prve faze projekta, koja je pri kraju, neophodna su finansijska sredstva u iznosu od 460.000 KM, a uz podršku Vlade FBiH i Vlade BPK Goražde nadamo se da će se taj projekat nastaviti kako bi se konačno riješilo pitanje vodosnabdijevanja na području Grada Goražde“-riječi su gradonačelnika Imamovića.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.