• OBJAVLJENO: 31.01.2006.
Započeli pregovori Vlade i Sindikata osnovnog obrazovanja o povećanju plaća
Očekuje se povoljan ishod


Pregovori pregovaračkih timova Vlade i Sindikata osnovnog obrazovanja o zahtjevima prosvjetnih radnika uposlenih u osnovnim školama na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde vezanim za povećanje plaća i drugih nadoknada počeli su 31.januara 2006.godine.
Pregovarački tim Sindikata osnovnog obrazovanja, koji predvodi predsjednik Kantonalnog odbora sindikata osnovnog obrazovanja Adem Fejzić, u čijem sastavu su i prosvjetni radnici Hasib Mašnić i Enisa Forto i pregovarački tim Vlade na čelu sa ministricom obrazovanja Emirom Drakovac, razgovarali su o usklađivanju plaća prosvjetnih radnika u skladu sa Općim kolektivnim ugovorom, kao i o utvrđivanju jedinstvenog koeficijenta za obračun plaća, slično principima koji su dogovoreni sa Sindikatom srednjeg obrazovanja.
Razgovori protiču u korektnom i tolerantnom duhu, a njihov nastavak zakazan je za četvrtak, 02. februara, kada se očekuje i postizanje konačnog dogovora.
„Uvažavajući zahtjeve prosvjetnih radnika za poboljšanjem njihovog statusa, koje smatram opravdanim, cijenim da ćemo i kod prosvjetnih radnika u osnovnom obrazovanju, kao što je to bio slučaj sa profesorima u srednjim školama, naići na razumijevanje i doći do najprihvatljivijeg rješenja koje je u skladu sa našim stvarnim mogućnostima“, kazala je ovom prilikom ministrica Emira Drakovac.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.