• OBJAVLJENO: 21.10.2021.
Zbog kvara na sistemu linkovskih veza (Biserna- RTV centar) i predajnika na lokaciji Biserna – Goražde trenutno u prekidu signal Radio i Televizije BPK-a Goražde
Iz Ministarstva za privredu poručili da se ubrzano radi na otklanjanju kvara

Juče, 20.10.2021.godine došlo je do kvara na sistemu linkovskih veza (Biserna- RTV centar) i predajnika na lokaciji Biserna – Goražde.

Obzirom da se prijenos signala vrši putem linkovskih veza od RTV centra do krajnjih repetitora, došlo je do potpunog prekida signala Radio i Televizije BPK-a Goražde.

Prema riječima ministra za privredu Mensada Arnauta, istog dana uposlenici Ministarstva za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde koji rade na ovim poslovima poduzeli su neophodne aktivnosti u vezi popravke gore navedenih uređaja, a obzirom da se radi o većem kvaru, neophodno je bilo poslati uređaje na servis u Sarajevo.

„ Informacija s kojom mi raspolažemo je da će uređaji koji su poslati na popravku biti popravljeni u najkraćem mogućem roku“ -kaže ministar Arnaut, koji je pozvao građane našeg Kantona na razumijevanje za trenutnu situaciju u vezi kvara na predajnicima koji su u nadležnosti kantonalnog Ministarstva za privredu i privremenog prekida emitovanja signala RTV BPK Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.