• OBJAVLJENO: 07.02.2006.
SA VAMA NOVA, BOLJA I JAČA, VAŠA RTV GORAŽDE

Po prvi put na ovaj način predstavlja vam se Javno preduzeće Radio televizija Bosanskopodrinjskog kantona (JP RTV BPK) Goražde, kuća koja u svom sastavu ima dva medija – Radio Goražde već 36 godina i Televiziju 10 godina.

Dvadeset šest zaposlenih priprema i realizuje svakodnevno po dvanaest sati radijskog i televizijskog programa koji gleda i sluša više od 100.000 ljudi na prostoru Gornje-drinske regije ( Goražde, Foča-Ustikolina (FBIH), Pale- Prača (FBIH), Foča (RS), Pale (RS), Višegrad, Sokolac, Han Pijesak, Čajniče itd).

Jedini smo medij u Istočnoj Bosni koji prati dešavanja u ovoj regiji i nastojimo što bolje odgovoriti postavljenom zadatku. Raznovrne programske sadržaje (sport, kultura, muzika, politika, vjerski i obrazovni program) pripremaju uposleni i jedan broj saradnika.

Namjera nam je proširiti saradnički mrežu i obogatiti program informacijama koje nam mogu dostaviti svi oni do kojih ovo pismo dođe i koji žele sarađivati s’ nama, bez obzira o kojim se temama i oblastima radilo.

Takođe, nadamo se vašoj podršci i pomoći u tehničkom dijelu našeg posla. Naime, oprema na kojoj radimo poprilično je dotrajala ili je prevaziđena, a nabavka nove iziskuje sredstva koja mi realno ne možemo obezbjediti. Kamere, audio i video miksete, video rekorderi, rasvjeta – sve je bukvalno na izmaku.

Pored svega, dodatne probleme početkom mjeseca prouzrokovala nam je poplava u prostoru u kojem smo smješteni (Centar za kulturu), te je dobar dio studijskog prostora, opreme i arhive, potpuno uništen. Uslovi u kojima trenutno radimo su i više nego teški a za prevazilaženje ovih problema, opet potrebna su sredstva koja u ovom trenutku ne možemo obezbjediti.

Stoga svaka vaša pomoć, bilo kroz razmjenu informacija za program, bilo kroz pomoć u obnovi i sanaciji prostora i tehnike, izuzetno bi nam dobro došla.

Ukoliko se odlučite da na bilo koji način reagujete na ovo naše pismo, kontakt možete ostvariti na slijedeći način:

e-mail: rtvgo@bih.net.ba

tel: 038 22 15 22

038 22 15 66

Sms: 062 113 416

Adresa: JP RTV BPK Goražde ul. Zaima Imamovića br. 2, 73 000 Goražde

U nadi da će vas ovo pismo podstaći da se javite i možda nam pomognete

Unaprijed zahvaljujemo JP RTV BPK Goražde

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.