• OBJAVLJENO: 28.10.2021.
Ministarstvo za unutrašnje poslove BPK Goražde
MUP BPK Goražde raspolaže s dovoljnom količinom saobraćajnih dozvola

Ministarstvo unutrašnjih poslova BPK-a Goražde raspolaže s dovoljnom količinom saobraćajnih dozvola i kako ističu u ovom ministarstvu, nisu zabilježeni problemi sa  izdavanjem  registracija za motorna vozila u našem Kantonu.

Prema riječima ministra za unutrašnje poslove Armina Mandža, Agencija  za identifikacione obrasce na nivou BiH  trenutno na stanju u zalihama ima ukupno 2.400 saobraćajnih dozvola, što nije dovoljan broj da se pokriju svi kantoni kada je u pitanju njihovo izdavanje.

Kad je riječ o Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, odnosno Ministarstvu unutrašnjih poslova,  u zalihama Uredu za administraciju BPK ima određen broj ovih dokumenata koji mogu da traju do kraja godine, dok se ovaj problem sa dokumentima ne riješi.

Kantoni, odnosno nadležna ministrastva u obavezi su da do rješenja ovog problema pomognu jedni drugima kako bi svi građani mogli da izvrše registraciju svojih motornih vozila.

„  Dobili smo molbu da ukoliko određena ministarstva i kantoni imaju veći broj zaliha da ih ustupe drugim kantonima koji nemaju dovoljan broj obrazaca saobraćajnih dozvola, a jedan od problema se već javio u Kantonu  Sarajevo gdje nedostaje određeni broj identifikacionih dokumenata tako da ukoliko bude potrebe, ukoliko se obrate sa zahtjevom, naš Kanton će ustupiti neophodan broj identifikacionih dokumenata, ne samo njima nego i ostalim kantonima- kazao je ministar Mandžo.

U Ministarstvu za unutrašnje poslove još jednom su istakli da  građani  našeg Kantona nemaju razlog za brigu, te da svi oni koji imaju potrebu za registracijom vozila neće imati problema u radu s njihovom administracijom.

Na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde trenutno ima 6000 registrovanih motornih vozila, a u prosjeku, na mjesečnom niovu izvrši se 500 registacija. Sa objavom informacije o nedostatku saobraćajnih dozvola i kod nas je povećan broj zahtjeva za registracijom vozila.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.