• OBJAVLJENO: 30.11.2021.
Kantonalni operativni centar Uprave civilne zaštite BPK Goražde
Prve sniježne padavine nisu donijele veće probleme na području našeg kantona

Prema informacijama Kantonalnog operativnog centra civilne zaštite Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, sniježne padavine na području našeg kantona nisu prourokovale neke veće probleme, koji bi ugrožavali ljude i materijalna dobra.

Evidentiran je prekid u snabdijevanju električnom energijom na teritoriji općine Pale u FBiH, a kako ističe šef Kantonalnog operativnog centra civilne zaštite Ramo Živojević, ekipe Elektrodistribucije su na terenu i rade na utvrđivanju i otklanjanju kvarova. Očekuje se da će u toku dana ti problemi biti riješeni.

“Drugi problemi nisu zabilježeni, svi regionalni magistralni i lokalni putevi su prohodni. Vodostaj rijeka je u blagom porastu, ali to je i za očekivati u ovom vremenskom periodu. S obzirom da se prema vremenskim prognozama očekuje otapanje snijega i pojava kišnih padavina, do povećanja vodostaja može doći i to na manjim vodotokovima bujičnog tipa. Kantonalni operativni centar će u narednim danima pratiti situaciju, biti u pripravnosti i po potrebi poduzimati odgovarajuće mjere“-kazao je Živojević.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.