• OBJAVLJENO: 21.12.2021.
Uprava civilne zaštite Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Službi za higijensko-epidemiološku zaštitu i unaprjeđenje životne sredine pri JU Zavod za javno zdravstvo BPK Goražde obezbijeđena vrijedna oprema

Kantonalna uprava civilne zaštite Bosansko-podrinjskog kantona Goražde izdvojila je dio namjenskih sredstava za nabavku materijalno-tehničkih sredstava za potrebe JU Zavod za javno zdravstvo BPK Goražde u okviru kojeg djeluje i novoosnovana služba  Služba za higijensko-epidemiološku zaštitu i unaprjeđenje životne sredine Kantonalne uprave civilne zaštite.

Radi se o farmaceutskom frižideru koji se isključivo koristi za skladištenje i čuvanje svih vrsta vakcina, a sredstva za njegovu nabavku u iznosu od 5.791,50 KM  obezbijeđena su posredstvom Vlade BPK  i Kantonalnog štaba civilne zaštitite.  Primopredaji opreme  prisustvovale su predsjedavajuća Skupštine i premijerka BPK Goražde,  Aida Sirbubalo i Aida Obuća te direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Kenan Kanlić i kantonalni ministar zdravstva Eniz Halilović.

Direktorica ove ustanove Medina Bičo  naglašava da je riječ o izuzetno vrijednoj opremi hladnog lanca.

„S obzirom da se sve vakcine koje se isporuče JU Zavod za javno zdravstvo čuvaju na određenom temperaturnom režimu do dalje distribucije prema krajnjim korisnicima, a frižidere koje smo imali su dotrajali, ova vrijedna donacija će biti od velike koristi  u radu  naše ustanove“-ovom prilikom kazala je Medina Bičo, direktorica JU Zavod za javno zdravstvo BPK Goražde.

Prema riječima premijerke BPK Goražde Aide Obuće, intencija Vlade BPK Gražde je jačanje kapaciteta svih zdravstvenih ustanova na području našeg kantona, pa tako i JU Zavoda za javno zdravstvo BPK Goražde, jer se putem ove ustanove naš kanton već duži vremenski period bori protiv virusa COVID-19.

„Osim farmaceutskog frižidera, u prethodnom periodu smo za potrebe JU Zavod za javno zdravstvo BPK Goražde donirali i motorno vozilo, a na jednoj od prethodnih sjednica Vlade odobrili i isplatili iznos od 30.000 KM  za realizaciju projekata sa kojim su oni aplicirali prema resornom ministarstvu. Intencija Vlade BPK Goražde  je jačanje  kapaciteta zdravstvenih ustanova,  jer pandemija virusa COVID je pokazala gdje se treba ulagati i koje segmente života je neophodno jačati. U narednoj budžetskoj godini, također smo planirali značajna finansijska sredstva za realizaciju projekata ove javno -zdravstvene ustanove“-o značaju podrške ovoj javno – zdravstvenoj ustanovi kazala je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.