• OBJAVLJENO: 23.02.2022.
Ministarstvo za unutrašnje poslove BPK Goražde
Na magistralnom putnom pravcu M-20 postavljena dodatna saobraćajna signalizacija

Zbog učestalih saobraćajnih nezgoda na magistralnom putnom pravcu M-20, Ministarstvo unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde zatražilo je od JP „Ceste FBiH“ dodatnu saobraćajnu signalizaciju koja bi stvorila pretpostavke za bezbjedno i nesmetano odvijanje saobraćaja na ovom putnom pravcu.

Prema riječima ministra Armina Mandža, ministarstvo je prema informacijama pripadnika Uprave policije, poduzelo sve aktivnosti  kako bi se riješio ovaj problem s obzirom da je samo u posljednjih par mjeseci na pomenutom putnom pravcu zabilježeno više saobraćajnih nezgoda.

„JP „Ceste FBiH“ postupilo je po zahtjevu i postavilo saobraćajne znakove koji regulišu kretanje motornih vozila, tako da se nadamo da ćemo na ovaj način omogućiti bezbjedno odvijanje saobraćaja, a samim tim i stvoriti pretpostavke za smanjenje saobraćajnih nezgoda. Kada je u pitanju ova dionica, pored izmjena saobraćajne signalizacije na ovoj dionici pripadnici Uprave policije svakodnevno preventivno regulišu saobraćaj, kako bi se skrenula pažnja na poštivanje saobraćajne signalizacije“-ističe ministar Armin Mandžo.

Ovim putem uputio je apel svim vozačima da poštuju saobraćajne znakove i signalizaciju, jer Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova BPK Goražde trenutno provodi preventivne mjere, a ukoliko se one ne pokažu efikasnim, u planu je poduzimanje i represivnih mjera.

„U periodu od 10 do 16 sati, Uprava policije postavlja i mobilni prijenosni radar koji na ovom lokalitetu prati brzinu kretanja motornih vozila, tako da ovim putem apelujem na vozače  da poštuju saobraćajne znakove i signalizaciju jer trenutno se provode prevnetivne mjere, a ukoliko se one ne budu poštovale, krenut će se u restriktivnije mjere, odnosno kažnjavanje  učesnika u saobraćaju koji ne poštuju saobraćajnu signalizaciju“-kazao je ministar Mandžo.

Kako bi se u konačnici uredio ovaj putni pravac, posebno raskrsnica na lokalitetu naselja Mravinjac, Ministarstvo je uputilo inicijativu prema JP „Ceste FBiH“ za uređenje raskrsnice, za što se nadaju da će dobiti podršku.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.