• OBJAVLJENO: 24.02.2022.
Zasjedala Komisija za rad, zdravstvenu i socijalnu zaštitu Skupštine BPK
Razmatrani materijali za Godišnju i 23.redovnu sjednicu Skupštine

Komisija za rad, zdravstvenu i socijalnu zaštitu Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, na sjednici održanoj danas , razmatrala je materijale za Godišnju i 23. redovnu sjednicu Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Komisija za rad, zdravstvenu i socijalnu zaštitu Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde razmatrala je Implementaciju ciljeva i politike Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za proteklu godinu kroz realizaciju Programa rada Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2021. godinu, na koje nema primjedbi i predlaže Skupštini Bosansko-podrinjskog kantona Goražde da vodi raspravu o istim. Također, razmatrani su ciljevi i politike za 2022.godinu, na koje Komisija nije imala primjedbi te predlaže Skupštini BPK Goražde da o njima vodi raspravu.

Na današnjoj sjednici, Komisija je razmatrala  i prijedloge rada Vlade i Skupštine BPK Goražde za 2022.godinu, na koje nije imala primjedbe a svojim zaključkom predložila je da se o istim vodi rasprava na sjednici Skupštine BPK Goražde.

Nakon prezentacije,  Komisija za rad, zdravstvenu i socijalnu zaštitu Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde primila je k znanju Informaciju o poduzetim mjerama i aktivnostima vezanim za pandemiju korona virusa (COVID-19),  a potom je razmatrala i prijedloge odluka koje su dnevnim redom  23. redovne sjednice planirane da se razmatraju.

Razmatran je Prijedlog Odluke o utvrđivanju prava na zdravstveno osiguranje lica koja nisu osigurana po drugom osnovu u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, za 2022. godinu, prijedlog Odluke Upravnog odbora KCUS-a o usvajanju Elaborata firme Expertiza d.o.o. Sarajevo o procjeni vrijednosti građevinskih objekata KCUS-a, od 17.12.2021. godine  te Prijedlog Odluke o izmjenama i dopuni Odluke o preuzimanju prava osnivača i usklađivanju organizacije i poslovanja Javne zdravstvene ustanove Kantonalna bolnica Goražde, od 08.10.2013. godine.

Svojim zaključkom, Komisija je predložila Skupštini da o ovim prijedlozima vodi raspravu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.