• OBJAVLJENO: 18.03.2022.
Polaganjem cvijeća na spomen obilježja i svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen Dan općine Foča u FBiH i 26. godišnjica reintegracije
Obilježavanju prisustvovale predsjedavajuća Skupštine i premijerka BPK Goražde Aida Sirbubalo i Aida Obuća sa ministrima u Vladi BPK Goražde

Brojne delegacije i gosti odali su počast prvim žrtvama agresije, a cvijeće je položeno i na spomen obilježje Šehidska kapija u Ustikolini i partizansko spomen obilježje.

Počast šehidima i poginulim braniocima odata je i na svečanoj sjednici Općinskog vijeća na kojoj su evocirane  uspomene na vrijeme prije 26 godina kada je ova lokalna zajednica reintegrisana u sastav FBiH te ukazano na važnost podrške svih nivoa vlasti u izgradnji boljeg ambijenta za život svih stanovnika.

O razvoju lokalne zajednice na sjednici su govorili Mirza Bašić, predsjedavajući Općinskog vijeća Općine Foča u FBiH, načelnik općine Pale  u FBiH Almin Ćutuk, gradonačelnik Grada Goražde Ernest Imamović te premijerka BPK Goražde Aida Obuća, koja je uz zahvalnost svima koji su u protekle dvije i po decenije dali svoj doprinos u izgradnji općine Foča u FBiH, naglasila potrebu za snažnijim i zajedničkim zalaganjem da se život na ovim prostorima učini što kvalitetnijim.

” Načelnici općina i grada Goražda imaju jako dobru podršku BPK i mi smo svjesni da oni sami ne mogu stvarati bolje uslove za život u ove tri lokalne zajednice . Zato sa svoje strane dajemo maksimalan angažman da one bude održive, ali takođe im pružamo  pomoć kada je u pitanju podrška viših nivoa vlasti, uglavnom sa federalnog nivoa. Ono što od njih tražimo jeste da budu fer i korektni prema stanovnicima ove lokalne zajednice i da benefite te naše saradnje vi ovdje osjetite. Stoga kao premijerka BPK želim vam dati javno obećanje da će podrške ovoj lokalnoj zajednici biti uvijek i da će ona ići u stvaranju boljih uslova života za građane općine  i BPK u cjelini” – kazala je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.   

Na svečanoj sjednici povodom Dana općine  dodijeljene su zahvalnice  pojedincima i kolektivima koji su doprinijeli razvoju Foče u FBiH, među kojim i Vladi BPK Goražde, a zahvalnice je uručio načelnik općine Foča u FBiH Mujo Sofradžija.

Svojim interpretacijama svečanost su upotpunili učenici OŠ Ustikolina.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.