• OBJAVLJENO: 28.03.2022.
Učešće na 11. Sarajevo Business Forumu 2022.godina,  koji organizuje Bosna Bank International uzet će i privrednici iz Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
U zgradi Vlade BPK Goražde održan sastanak na kojem su prezentovane aktivnosti koje bi trebale prethoditi učešću na najvećoj poslovno-investicijskoj konferenciji u regionu

Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća upriličila je danas sastanak sa ministrom za privredu Harisom Salkovićem i predstavnicima lokalnih zajednica u sastavu našeg kantona, na kojem je prezentovan poziv i instrukcije za prijavu projekata i poslovnih ideja koje se mogu prijaviti i promovisati investitorima na 11. Sarajevo Business Forumu, koji će se održati u Sarajevu, 11. i 12. maja 2022.godine.

Sarajevo Business Forum prvi put je organizovan 2010. godine i od tada se tradicionalno održava kao najveća poslovno-investicijska konferencija u Jugoistočnoj Evropi koja povezuje poslove i investicije iz cijelog svijeta. Ujedno, to je jedna platforma za poslovne mogućnosti, umrežavanje i povezivanje privrednika u Jugoistočnoj Evropi. Na ovogodišnjoj konferenciji se očekuje učešće velikog broja privrednika i investitora iz cijelog svijeta s ciljem privlačenja novih investicija u BiH ali i zemlje regiona, a prema riječima premijerke BPK Goražde, učešće bi trebali uzeti i privrednici iz Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

„Fokus ovogodišnjeg Sarajevo Business Foruma je promocija Bosne i Hercegovine kao zemlje koja je pogodna za nearshoring i proizvodnju u ovom regionu, a ono što smo mi dogovorili danas jeste da se pokrenu aktivnosti koje će doprinijeti animiranju privrednih subjekata i lokalnih zajednica s prostora BPK Goražde da se prijave sa svojim projektima do 11. aprila 2022.godine i uzmu učešće na ovoj značajnoj  manifestaciji. Također, izvjestan je i dolazak predstavnika Bosna Bank Internationala u BPK Goražde kako bi još jednom prezentirali priliku svim našim privrednim subjektima i uputili  ih na koji način da apliciraju sa svojim kvalitetnim projektima čija pojedinačna vrijednost je veća  od  100.000 eura“-naglašava premijerka Aida Obuća.

Posebno zadovoljstvo izrazila je činjenicom da je već obezbijeđena podrška za 120 kompanija iz Kantona Sarajevo i Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, što znači da postoji prostor i za kompanije s prostora našeg kantona da se predstave sa pozitivnom pričom, odnosno sa projektima na Business Forumu, jer ovo područje je poznato kao industrijski razvijeno područje, a ono što ohrabruje, jeste da i lokalne zajednice mogu predstaviti svoje ideje.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.