• OBJAVLJENO: 29.04.2022.
Tokom posjete Goraždu
Ambasador Narodne Republike Kine u BiH posjetio dvije goraždanske profitabilne firme

Ambasador Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini NJ.E. Ji Ping u pratnji ministra za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Harisa Salkovića juče je posjetio je dvije goraždanske kompanije koje su svojim primjerom poslovanja dokazale da iz jednog malog obrta mogu prerasti u profitabilne kompanije.

Firma „Jusri“ iz Goražda čija je osnovna djelatnost brizganje dijelova od plastike, kao i razvoj novih proizvoda i uvođenje proizvodnih procesa, osnovana je 2019.godine, čija je primarna proizvodnja započela izradom zaštitnih maski, a sada već svoje proizvode plasira i na evropsko tržište.

Švicarsko-bosanska firma „Agroideja na površini od 12 hektara nekadašnjeg voćnog rasadnika na Cvilinu kod Ustikoline, uz podršku Vlade BPK Goražde i resornog ministarstva, davanjem saglasnosti na zakup zemljišta, pokrenula je proizvodnju voća, povrća i žitarica.

Ambasador Ping izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima ove dvije kompanije te najavio da Kina planira saradnju kada je riječ o otkupu poljoprivrednih proizvoda iz naše države.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.