• OBJAVLJENO: 23.05.2022.
Ministarstvo za privredu BPK Goražde
Potpisani ugovori sa predstavnicima neprofitnih organizacija

Ministar za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Haris Salković i predstavnici neprofitnih organizacija s područja našeg kantona danas su, u prostorijama resornog ministarstva, potpisali Ugovor o korištenju sredstava po Programu  utroška sredstava  Ministarstva za privredu za podršku razvoju neprofitnim organizacijama Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2022. godinu.

Za razvoj neprofitnih organizacija iz budžeta ministarstva po ovom programu izdvojena su finansijska sredstva u iznosu od 30.000 KM, a ugovor o dodjeli finansijskih sredstava u iznosima po 7.500 KM dodijeljena su za četiri neprofitne organizacije  – Privrednu i Obrtničku komora, Udruženje Stari zanati te Udruženje poslodavaca Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, a sredstva  će biti  iskorištena za provođenje programskih aktivnosti pomenutih organizacija, njihovu održivost i postizanje programskih ciljeva.

Prema navodima resornog ministra Salkovića, potpisivanje današnjeg ugovora ima za cilj uspješnu saradnju ministarstva sa neprofitnim organizacijama s područja našeg kantona čije postojanje je veoma važno za Bosansko-podrinjski kanton Goražde.

Potpisanim ugovorima regulisana su međusobna prava i obaveze potpisnika koja se odnose na način utroška i kontrolu utrošenih sredstava, te druga pitanja od značaja za realizaciju ugovora.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.