• OBJAVLJENO: 24.05.2022.
Objavljen novi tender za nastavak projekta izgradnje tunela Hranjen
Raspisivanjem tendera i obezbjeđivanjem finansijskih sredstava konkretno se iskazuje podrška ovom projektu

Od strane investitora JP Autoceste FBiH, 20. maja 2022. godine , objavljen je tender za izgradnju tunela Hranjen-Faza I-nastavak LOT 1(iskop i izrada primarne pregradne glavne i servisne tunelske cijevi) i početak radova LOT 2 (ugradnja dijela sekundarne tunelske obloge). Finansijska sredstva po ovom tenderu izdvojena su u iznosu od 32.500.000 KM, a  rok za dostavljanje ponuda je 30. juni 2022 godine.

Prema riječima premijerke Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aide Obuće, interes našeg kantona je da se što prije izabere izvođač radova koji će prema tenderskoj dokumentaciji, u roku od dvanaest mjeseci, izvršiti poslove prema planiranoj dinamici koju je utvrdilo JP Autoceste FBiH kao investitor projekta.

Kada je riječ o trenutnim radovima na realizaciji projekta izgradnje tunela Hranjen, prema informacijama sa kojim raspolaže premijerka,  ukazano je na neophodnost  kvalitetnog izvođenja radova na dijelu koji je već iskopan, a to je u dužini većoj od 2.200 metara s jedne i druge strane.

„ Ono što nas ohrabruje jeste da je uvijek prisutan interes da se ovaj projekat nastavi, a pozitivne informacije da će to tako i biti uvijek su dolazile kako iz JP Autoceste FBiH, tako i Vlade FBiH. Nikada niti jedna informacija nije išla u tom pravcu da je upitna njegova realizacija, a samim raspisivanjem tendera i obezbjeđivanjem finansijskih sredstava koja nisu u malom iznosu, konkretno se pokazuje podrška ovom projektu“-naglasila je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.