• OBJAVLJENO: 27.05.2022.
Ministarstvo unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Uprava policije bogatija za dva nova službena psa

Ministarstvo za unutrašnje poslove Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je zaprimilo donaciju dva mlada službena psa-štenca od strane Federalne uprave policije.

Uprava policije Ministarstva za unutrašnje poslove BPK-a Goražde je ranije iskazala potrebu za navedenim psima i kao plod nastavka uspješne saradnje pomenute dvije institucije je ova donacija.

Radi se o mladim psima, pasmine belgijski ovčar i oni će u narednom periodu nakon što se obave obuke i dresiranje biti od značajne pomoći u Sektoru kriminalističke policije kada se radi o otkrivanju narkotika, eksplozivnih naprava, i raznih drugih pretresa.

U proteklom periodu, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona je odobrila sredstva u iznosu od 18.000 KM za nabavku još jednog specijalističkog psa, tako da ih Uprava policije trenutno posjeduje tri.

Ministar Armin Mandžo se zahvalio Federalnoj upravi policije na ovoj značajnoj donaciji i istakao da je saradnja sa tom institucijom i v.d. direktorom Ensadom Kormanom na zavidnom nivou te podsjetio da je u proteklom periodu Ministarstvo za unutrašnje poslove BPK-a Goražde ustupilo prostorije za otvaranje detašmana Federalne uprave policije u Goraždu, a da je i Federalna uprava policije, uz Ministarstvo sigurnosti BiH, uticala da se obezbijedi nabavka terenskih vozila i ostale materijalno-tehničke opreme za potrebe Uprave policije od strane Komisije Europske unije.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.