• OBJAVLJENO: 01.06.2022.
Ozvaničen početak radova na modernizaciji regionalne ceste R 448 a Osanica-Ilovača-Prača, dionica Zorovići-Goršić Polje
Od trenutka kada je ovaj putni pravac stavljen u nadležnost kantona, u njegovu modernizaciju uloženo više od 1.250.000 KM

Zahvaljujući Vladi BPK Goražde, danas je ozvaničen početak radova na sanaciji putne komunikacije koja je dio regionalnog puta R448 –a, a koji je u nadležnosti Bosansko -podrinjskog kantona Goražde.

Radovi na modernizaciji regionalne ceste R 448a Osanica-Ilovača-Prača, dionica Zorovići-Goršić Polje u dužini tri kilometra, u prisustvu stanovnika mjesnih zajednica koje gravitiraju na ovom lokalitetu te predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti BPK Goražde, započeli su danas. Radi se o jednoj novoj dionici na ovom putnom pravcu koja je od posebnog značaja za Bosansko-podrinjski kanton Goražde iz razloga što se na ovom lokalitetu nalaze veoma značajne historijske znamenitosti.

Kako je ovom prilikom naglasila premijerka BPK Goražde Aida Obuća, opredjeljenje Vlade BPK Goražde od njenog imenovanja do danas je ulaganje u infrastrukturne projekte na području našeg kantona, a od trenutka kada je ovaj  putni pravac stavljen u nadležnost kantona, u njegovu modernizaciju uloženo je više od 1.250.000 KM.

„Za Vladu BPK Goražde veoma je bitno da u kontinuitetu realizira projekte koji su započeti 2019. godine, a kada jer riječ o ovom projektu, da bi se cjelokupan konačno implementirao, odnosno da bi se cijela  dionica prekrila afaltnom podlogom, neophodno je izdvojiti još oko 200.000 KM, a dužina putnog pravca koji bi se asfaltirao je negdje oko 1.500 metara kvadratnih. Nadam se da ćemo u narednom periodu planirajući sredstva, na zadovoljstvo građana mjesnih zajednica koje gravitiraju na ovom području, koji su dvadeset godina čekali na ovu putnu komunikaciju, uspjeti da okončamo asfaltiranje cijele dionice“-kazala je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

” Ovo je izuzetno važan projekat za kompletan kanton, jer je ovaj dio puta proglašen regionalnim. Budući da makadam na regionalnoj cesti nije prihvatljiv, Direkcija za ceste Ministartva za privredu BPK Goražde ima obavezu da asfatira još preostali dio u dužini od 1.500 metara kvadratnih”, dodao je ministar za privredu BPK Goražde Haris Salković.

Radovi koji podrazumijevaju prekrivanje asfaltnom podlogom pomenute dionice trebali bi biti izvedeni u roku od 90 dana, a finansijska sredstva  za implementaciju ovog projekta u iznosu od  344.974,00 KM izdvojena su iz budžeta BPK Goražde. Izvođač radova je goraždanska firma „Okac“ d.o.o Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.