• OBJAVLJENO: 01.06.2022.
Ministarstvo unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Lažne dojave o eksplozivnim napravama

Dojave o postavljenim eksplozivnim napravama u zgradama Vlade i MUP-a BPK Goražde bile su lažne, utvrđeno je nakon dvosatnog detaljnog pregleda objekata i okoline, potvrdio je Armin Mandžo, ministar unutrašnjih poslova ovog kantona.

Podsjetimo, putem mail adresa upućene su prijetnje o postavljenim eksplozivnim napravama u zgradama institucija BPK Goražde nakon čega je uslijedila evakucija osoblja i detaljan pregled.

“Postupili smo po zakonu, poduzeli sve neophodne mjere i radnje, u pitanju je krivično djelo terorizam i u takvim situacijama je jasno propisano šta se može poduzeti, od obezbjeđenja i evakuacije objekta, ispražnjeni su čak i objekti u blizini ugostiteljski i izvršen pregled svih automobila na parkinzima i slično, timovi sektora kriminalističke policije i jedinice za podršku su uradili sve nephodno na terenu, ispoštovan je protokol, izvršen  detaljan KDZ pregled u oba objekta i utvrđeno da nema nikakvih bombi niti eksplozivnih naprava. S obzirom da je riječ o cyber kriminalu slučaj je prijavljen Federalnoj upravi policije koja će se baviti daljim istražnim radnjama”, izjavio je Mandžo.

www.bpkg.gov.ba/www.rtvbpk.ba

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.