• OBJAVLJENO: 25.11.2011.
Koncert mladih umjetnika iz Sarajeva

 

Koncert gudačkog kvarteta Muzičke akademije iz Sarajeva u programu obilježavanja Dana državnosti BIH bio je odlična prilika ljubiteljima klasične muzike da uživaju u dijelima vrhunskih kompozitora  Mocarta (Mozart), Čajkovskog i Piacole (Piazzolla).

Studenti Muzičke akademije Anamarija Marić (violina), Tamara Arsovski (violina), Aida Dajić (viola) i Adrian Ibičević (violončelo) priredili su nesvakidašnji ugođaj, nažalost tek za rijetke posjetioce u Velikoj sali Centra za kulturu. Svega 20-tak mjesta u Sali bilo je popunjeno, što je donekle bacilo sjenu na ovako značajan događaj. I dok su jedan od najvažnijih praznika za BIH, ovi mladi ljudi odlučili provesti poklanjajući Goraždu jedan vrhunski ugođaj, ovaj grad to nije adekvatno uzvratio, pokazujući jednu vrstu nepoštovanja prema mladim umjetnicima ali i organizatorima.

U vrijeme kad su programi, koncerti i događaji iole kvalitetnijeg sadržaja, postali incident u ovom gradu, ništa ne može biti razlogom skoro prazne sale Centra za kulturu, ili je prazna sala tek posljedica daleko dubljih uzroka odsustva publike na ovakvim kulturnim manifestacijama.

Kako god bilo, ovi mladi studenti Muzičke akademije iz Sarajeva, zaslužili su ipak aplauz više na kraju koncerta s kojeg vam, donosimo fotogaleriju, s iskrenom željom , da barem malo zažalite što ste propustili sjajne izvedbe mladih umjetnika.

bpkg.gov.ba//gorazdeonline/

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.