• OBJAVLJENO: 13.06.2022.
Premijerka BPK Goražde Aida Obuća
Zahvaljujući podršci sa nivoa FBiH, finansijska situacija u budžetu BPK Goražde je u velikoj mjeri stabilizovana u odnosu na raniji period

Odlukom o raspodjeli javnih prihoda, primjenjujući ponder dva kao i u 2020. i 2021. budžetskoj godini, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine Bosansko-podrinjskom  kantonu  Goražde odobrila je finansijska sredstva u iznosu od 4.152.000 KM.

Ugovor o dodjeli sredstava, 13. juna 2022.godine potpisala je premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća, a kako je ovom prilikom kazala, sredstva će biti operativna u roku od 30 dana od dana potpisivanja.

Prema njenim riječima, radi se kontinuiranoj finansijskoj podršci našem kantonu sa nivoa Federacije, a sredstva koja su dodijeljena su od velikog značaja za poboljšanje finansijske situacije unutar budžeta BPK Goražde.

„ Posebno nas ohrabruje činjenica da Vlada FBiH već treću godinu zaredom donoseći ovakvu odluku pokazuje jedan vid senzibiliteta prema nerazvijenim kantonima unutar FBiH , šaljući poruku da im je bitan svaki dio FBiH.Naime, namjera Vlade BPK Goražde je ova grant sredstva koristiti, prije svega, za finansiranje strukturnih reformi unutar BPK Goražde, kao što je jačanje zdravstvenog, ekonomskog i javnog sektora te finansiranje kapitalnih projekata od značaja za BPK Goražde“-kazala je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Zahvaljujući podršci sa nivoa FBiH, finansijska situacija u budžetu  BPK Goražde je u velikoj mjeri stabilizovana u odnosu na raniji period.

„U 2019. godini  suočili smo se sa deficitom budžeta koji je iznosio preko deset miliona KM, a zahvaljući podršci koju smo u kontinuitetu imali sa nivoa FBiH i transparentnom utrošku sredstava od 2019 godine pa do kraja 2021.godine, uspjeli smo pokriti taj akumulirani deficit, tako da je budžetska 2021.godina okončana suficitom, a ukoliko se nastavi ovom praksom, nadam se da će ova vlada mandat završiti pozitivnim ishodom“-dodala je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.